جشن روز جهانی گردشگری در محوطه تاریخی تاق بستان کرمانشاه برگزار شد

به مناسبت روز جهانی گردشگری جشنی با حضور مسئولان استان، کارمندان میراث فرهنگی استان و عموم مردم در محوطه تاریخی تاق بستان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، به مناسبت روز جهانی گردشگری شامگاه شنبه 5 مهر ماه مجموعه تاریخی تاق بستان کرمانشاه میزبان مسئولان استان، مدیران اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و خانواده های کارمندان این اداره کل، تعدادی از گردشگران خارجی و عموم مردم بود.

در این مراسم که با شکوه خاصی در جوار تاق های تاق بستان برگزار شد، مهندس علی فعله گری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ضمن خیرمقدم به مهمانان، تبریک روز جهانی گردشگری و هفته دفاع مقدس گفت: 27 سپتامبر مقارن با پنجم مهرماه هر سال به عنوان روز جهانی گردشگری نامگذاری شده است . این موضوع در واقع یک الگوی جهانی برای برجسته کردن ارزش های اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی صنعت گردشگری به شمار می رود.
وی افزود: در سال جاری این سازمان در روز جهانی گردشگری، به دنبال برگزاری این روز با شعار «گردشگری و توسعه جوامع محلی» است، که بر توانایی صنعت گردشگری در توانمند کردن مردم و ارایه مهارت به آنها برای ایجاد تغییر در جوامع محلی متمرکز شده است. که بنا بر اعلام این پایگاه ،مراسم رسمی روز جهانی گردشگری در گوادالاخارا در مکزیک برگزار خواهد شد.
مهندس فعله گری تصریح کرد: دستیابی به اهداف تعیین شده در قالب شعار امسال که می‌تواند بر قدرت گردشگری و توانمندسازی مردم و ایجاد مهارت برای نیل به تغییرات در جوامع بومی بیفزاید، در چهار فصل شامل «سیاستگذاری و توسعه اقتصادی»، «آمار و استانداردهای کیفیت»، «توسعه‌ی بازاریابی و ارتقای محصول» و «توسعه پایدار» تعریف شده است که مستلزم همکاری بیشتر دستگاه‌ها و نهادهای مربوط است.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری بعد از صنایع نفت و ماشین سازی سومین صنعت برتر دنیا است که بنا بر پیش بینی ها در 15 سال آینده به صنعت برتر دنیا تبدیل می شود، تصریح کرد: در سال 1950 در تمام دنیا 25 میلیون گردشگر وجود داشته است که این رقم در سال 2005 به 800 میلیون در سال 2013 بیش از یک میلیارد و 187 میلیون نفر گردشگر با سودی بالغ بر یک هزار و 300 میلیارد دلار و گردش مالی 6 هزار و 500 میلیارد دلار افزایش یافته است. 
وی خاطرنشان کرد: طبق برآوردهای جهانی این رقم در سال 2020 این مقدار به یک میلیارد و 600 میلیون نفر و در سال 2050به 2 میلیارد و 600 نفر افزایش خواهد یافت.
مهندس فعله گری ادامه داد: ایران به عنوان یکی از 10 _ 15 کشور اول دنیا به لحاظ برخورداری از جاذبه های فرهنگی _ تاریخی و طبیعی باید یک  سهم 5 درصدی یعنی در حدود 65 میلیارد دلار باشد. 
وی با اشاره به اینکه در سال 92 بیش از چهار میلیون و 500 هزار گردشگر خارجی وارد کشور شده اند، گفت: از این تعداد یک میلیون و 600 نفر عراقی، یک میلیون نفر آذربایجانی و مابقی از سایر کشورها بوده اند. که برآورد هزینه 1000 تا 1500 دلاری هر گردشگر در حدود 6 میلیارد دلار درآمد برای کشور به دست آمده است.
وی خاطرنشان کرد: در چشم انداز 20 ساله 1404 ما باید به سقف 20 میلیون گردشگر با 30 تا 25 میلیارد دلار درآمد برسیم که با توجه به گذشت 7 سال از این زمان با شرایط دشواری مواجه هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: البته با توجه به سیاست های خارجی و داخلی دولت تدبیر و امید در دو ماهه اول سال جاری به نسبت مشابه سال 92 ورود گردشگران خارجی به کشور 200 درصد افزایش داشته است و از 6 هزار نفر به 18 هزار نفر رسیده است.
وی در خصوص گردشگران ورودی به استان گفت: در 5 ماهه نخست سال جاری بیش از 7 هزار و 100 گردشگر خارجی وارد استان شده اند که 6 هزار و 512 نفر آن ها در هتل ها و 595 نفر نیز در مهمانسراها اسکان یافته اند. که اردیبهشت ماه با 2 هزار و 24 گردشگر خارجی بیشترین آمار را داشته ایم و در مجموع در چهار ماهه نخست امسال 22 هزار و 745 نفر مسافر وارد اقامت گاه های استان شده اند.
وی در خاتمه تاکید کرد: استان کرمانشاه به عنوان یک استان مرزی که بیش از 330 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت های موجود از جمله قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات، وجود بیش از 4000 اثر تاریخی ، بیش از 2100 اثر ملی و یک اثر جهانی و چند مجموعه با قابلیت ثبت جهانی و دارا بودن بیش از 200 اثر طبیعی، تنوع اقلیمی و آب فراوان، امکانات زیرساختی مناسب همچون راه های دسترسی، فرودگاه بین المللی با امکان صدور ویزای 14 روزه، داشتن چندین مرز رسمی با امکان تردد خودرو و مسافر، وجود بازارچه های مرزی متعدد، در دست احداث بودن راه آهن و از همه مهمتر داشتن مردمانی مهمان نواز  به نوعی نقش مرکزیت غرب کشور را ایفا می کند.
هیچ محدودیتی برای حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری نداریم
همچنین در این مراسم مهندس مجتبی نیک کردار معاون امورعمرانی استانداری‌ کرمانشاه گفت: هیچ محدودیتی برای حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری نداریم.
 وی اظهارکرد: ایران جزء 10 کشور برتر از لحاظ پتانسیل های گردشگری است، اما از لحاظ درآمد در رتبه 75 جهان هستیم، بنابراین نیاز است که در این حوزه بیش از اینها کار کنیم.
وی ادامه داد: با روی کارآمدن دولت یازدهم شاهد تحولی در عرصه گردشگری کشور هستیم و این شرایط در آینده بهتر نیز خواهد شد.
معاون امور عمرانی استانداری کرمانش همچنین با اشاره به برگزاری سمینار « توسعه توریسم مذهبی در کشورهای اسلامی» که منسبت روز جهانی گردشگری در کرمانشاه برگزار شد اظهارکرد: برگزاری چنین سمینارهایی با حضور اساتید برجسته دانشگاه های مطرح دنیا حرکتی بسیار خوب برای انتقال تجربیات و علم روز گردشگری جهان به دست اندرکاران این حوزه در استان است.
نیک کردار تصریح کرد: گردشگری استان کرمانشاه دارد آرام آرام رونق می گیرد و آمارها نشان می دهد که ورود گردشگران خارجی به استان رشد چشمگیری پیدا کرده است. 
وی یادآور شد: هر گردشگری که وارد استان می شود می تواند یک سفیر برای معرفی این استان به کشور خود باشد. 
این مقام مسئول در استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: اگرچه وضع گردشگری استان و کشور رو به بهبود است، اما ما راضی نیستیم و با توجه به پتانسیل ها و توانمندیهایی که در این حوزه وجود دارد انتظار می رود که وضعیت گردشگری استان رونق دوچندانی پیدا کند.
وی با تاکید بر حمایت ویژه از سرمایه گذاران در حوزه گردشگری استان، گفت: هیچ محدودیتی برای حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری در سطح استان کرمانشاه نداریم.
در این مراسم از تعدادی از فعالین عرصه گردشگری استان به خاطر عملکرد یک ساله آن ها در راستای تحقق اهداف توسعه گردشگری استان تقدیر و تجلیل شد.
لازم به ذکر است در این مراسم با هنرمندی گروه موسیقی\" آوا\" تعدادی از آهنگ های اصیل کُردی برای حاضران اجرا شد که مورد استقبال حضار و به ویژه مهمانان خارجی قرار گرفت.
اجرای نمایش طنز، برگزاری مسابقات مفرح و شاد از دیگر برنامه های این مراسم بود که توسط هنرمندان کرمانشاهی اجرا شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1393070614